Milieu (E.I.A.)

Green-R EIA subsidie

Energie investeringsaftrek 

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling van de ministeries van Financiën en Economische Zaken. RVO en de Belastingdienst voeren de EIA uit.

Wat is de EIA?

De EIA is een fiscale aftrekregeling, die een direct financieel voordeel biedt aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Van de jaarinvesteringskosten (aanschaf- en voortbrengingskosten) van deze bedrijfsmiddelen is het directe financiële voordeel ongeveer 13 a 14% van de goedgekeurde investeringskosten (inclusief montage), dit is natuurlijk afhankelijk van het belastingpercentage. De EIA kunt u toepassen naast de gewone investeringsaftrek. U komt in aanmerking voor de EIA als een investering in een bedrijfsmiddel voldoet aan de volgende 3 voorwaarden:

  • Het bedrag aan energie-investeringen kent een drempelwaarde
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt (nieuw).
  • Het bedrijfsmiddel staat op energielijst

Zeer belangrijk!
Tot uiterlijk binnen drie maanden na de investering kan EIA aangevraagd worden. Uw accountant kan de aanvraag voor EIA voor u verzorgen.

Offerte aanvragen voor energiezuinig klimaatsysteem in uw pand, vraag nu vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

[si-contact-form form=’3′]

Subsidie warmtepompen zakelijk, Subsidie airco, Subsidie airco met warmtepomp, Energie investeringsaftrek, E.I.A,

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram