Vochtbeheersing


Adsorptie luchtdroging door Cotes in samenwerking met Green-R klimaatbeheersing

Green-R klimaatbeheersing levert een breed assortiment aan Cotes adsorptiedrogers. Adsorptiedrogers zijn geschikt voor elk soort luchtdroging en speciaal voor luchtontvochtiging bij lage temperaturen en een lage RV. Voor grote vochtproblemen is de adsorptiedroger de enige oplossing.

sorptie luchtdroger XL

Capaciteiten zijn bijna onbeperkt van meer dan 200 kg/h met luchtvolumes tot 50.000 m3/h is geen enkel probleem. De ontvochtigers en/of luchtdrogers worden toegepast voor bescherming tegen corrosie, schimmel, voorkomen van condensatie, proces drogen, droogopslag en het drogen van gebouwen. Industrieën waar deze ontvochtigers gebruikt worden zijn: voedsel- en farmaceutische industrie, schepen, ijsbanen/skihallen en waterbehandeling zoals waterleiding bedrijven.

Adsorptiedrogers hebben een roterend warmtewiel voorzien van een vocht absorberende silicagel. De rotor bestaat voor meer dan 70 procent uit silicagel waardoor een hoge ontvochtigings capaciteit gerealiseerd wordt.

De adsorptiedroger kan worden aangedreven door vrijwel elke energiebron waaronder: stoom, gas, elektrisch, warm water, warmtepomp en zonne-energie.

Voor koel- en vriescellen zijn speciale adsorptiedrogers leverbaar voor het drogen tot -60°C. Tevens behoren er zogenaamde mobiele adsorptiedrogers tot het leveringsprogramma welke worden ingezet bij tijdelijke taken zoals het drogen van gebouwen bij waterschade, uiteraard zijn deze units ook geschikt voor een permanente opstelling.

portable luchtdroger

De units worden compleet plug en play geleverd met RV regelingen, sensoren, filters en montagematerialen.

Toelichting adsorptie droging:
De ontvochtigingssystemen verwijderen in de basis vocht uit de lucht met behulp van een ontvochtigingshulpmiddel; één van de meest efficiënte toepassingen is een speciaal ontwikkeld materiaal dat gemakkelijk waterdamp aantrekt en vasthoudt. De ontvochtigers zijn in het bijzonder geschikt om vocht uit de lucht te verwijderen bij alle temperaturen met de unieke eigenschap dit ook bij een lage temperatuur en een laag vochtigheidsgehalte te kunnen doen

Unieke sorptie droging

 

 

 

 

 

 

 

Zie voorbeeld:

Het hart van deze ontvochtigers is een speciaal ontworpen droogwiel, dat opgebouwd is uit een uniek materiaal “silica”. De lucht gaat door de gaatjes van het materiaal en wordt in contact gebracht met het silica. De inkomende luchtstroom geeft zijn vocht af aan het “silica” wat in het rotor verwerkt is. De proceslucht is droog wanneer deze het wiel verlaat. Het met vocht beladen rotor draaid traag door een tweede, afgescheiden en kleinere luchtstroom, die is verwarmd.

Deze kleinere luchtstroom, die bekend is als reactiveringslucht, verwarmt het droogmiddel. Het verwarmde droogmiddel geeft zijn vocht af, dat dan wordt afgevoerd door de reactiveringslucht. Het gedroogde droogmiddelmateriaal wordt terug geroteerd in de proceslucht, waar het opnieuw vocht absorbeert. De ontvochtigingssystemen hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen, dankzij de lagere uitrustingskosten die bereikt worden door schaalvoordelen, modulaire ontwerpen en het gebruik van droogmiddel silicagel wielen. Hoewel de reactiveringswarmte in de originele droogmiddelsystemen werden geproduceerd door de verbranding van aardgas, zijn alle elektrische droogmiddel systemen nu beschikbaar. Deze droogmiddelsystemen zijn uiterst efficiënt en eenvoudig, doordat ze de warmte van de condensor gebruiken om het droogwiel te regenereren.

Voorbeeld filmpje

 

Voorbeelden van vochtbeheersing:

 

filmpje: Vochtbeheersing Coldstore opslag

 

 

 

 

* *Verplicht

Ondersteund door Fast Secure Contact Form