Warmtepomp Boiler


Warmtepompboiler

Hoge subsidie warmtepomp boiler

De warmtepompboiler produceert tapwater voor huishoudelijke toepassingen. De ingebouwde warmtepomp onttrekt de warmte uit de aangezogen lucht en geeft de warmte af aan het het sanitair water.

Er bestaan boilers in verschillende afmetingen, ofwel inhoud. De boiler is optimaal beschermd tegenkalkaanslag en corrosie door een anode, nieuwe modellen hebben zelfs een elektrische anode (hoeft niet meer vervangen te worden) zie model

De grotere warmtepompboilers kunnen een voorraadvat van 300 l sanitair warm water hebben. De warmtepomp is ingebouwd in de kop van de boiler en zorgt voor energie zuinige opwarming van het tapwater.De lucht, waaruit de warmte wordt gerecupereerd, wordt aangezogen via een kanaalsysteem en naar de warmtepomp geleid. De afgeblazen koude en ontvochtigde lucht kan gebruikt worden om een ruimte af te koelen (vb. kelder, wijnkelder, koele berging …)

Het toestel wordt geleverd met een aanvullende warmtewisselaar binnenin de tank. Daarmee is een extra na-verwarming, die kan gebeuren door zonnecollectoren, gas- of mazoutketel, van het warme water mogelijk. Hiermee kunnen nog hogere temperaturen bereikt worden. De isolatie rondom de binnenkant bestaat uit 30 mm. schuimisolatie. Het toestel is voorzien van een ingebouwde digitale bediening met uitgebreide timer instelling. Een warmtepompboiler is op zich een gewone boiler. De verwarming vindt alleen niet plaats door een elektrisch element of brander, maar benut de restwarmte uit de lucht.

Voordelen van een warmtepompboiler

Het systeem is een geïntegreerde installatie en zeer eenvoudig te bedienenn het is ook compact, de warmtepompboiler neemt minder dan 1m² ruimte in. De warmtepomp zorgt voor een opwarming van het tapwater tot 65°C voor 190L. (70°C voor 300 liter) Dit is voldoende voor een bescherming tegen de legionellabacterie. Indien gewenst kan met de ingebouwde elektrische weerstand een temperatuur van 70°C worden bereikt. (Std. bij 300 liter)

– Forse besparing op uw energiefactuur
– Milieuverantwoord gebruik van energie
– Duurzame kwaliteit
– Subsidies

Vraag uw offerte aan

[si-contact-form form=’3′]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram