Warmtepomp subsidie

Warmtepomp en subsidie

De Nederlandse overheid heeft bekend gemaakt dat er dit jaar een ruim budget beschikbaar is voor subsidie op warmtepompen, zonneboilers en hout pellet kachels.  Particulieren en bedrijven die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen toepassen kunnen m.i.v. heden subsidie aanvragen. (PV-panelen vallen niet onder deze regeling, daar is de salderingsregeling voor) .
De voorwaarden, en hoe de subsidie is aan te vragen treft u bij de Rijksoverheid,

De details van de regeling zijn gepubliceerd in de Staatscourant

– Hoogte en berekening subsidiebedrag verwarmingstoestel met warmtepomp:
Deze varieert per per model en bijbehorende capaciteit

Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de site van de RVO via de link:

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/kom-ik-aanmerking-voor-isde

Daarnaast zijn er veel regionale initiatieven bij gemeentes en provincies. Er zijn vooral subsidies met betrekking tot het energetisch verbeteren van uw woning(en) en het verbeteren van het energielabel van uw woning.

Energie subsidie wijzer

Een erg nuttige link om te kijken of er subsidies in uw gemeente zijn is http://www.energiesubsidiewijzer.nl/. Hier kunt u op basis van wie u bent, woningeigenaar of woningcorporatie, met daarbij uw woonplaats,  informatie vinden over mogelijke subsidies. Deze wijzer is ontwikkeld door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl).

Om u zo volledig mogelijk te informeren, is een deel van de bovenstaande tekst geleend van warmtepompplein.nl

Informatie aanvragen

[si-contact-form form=’1′]

Op deze pagina zijn de algemene voorwaarden van Green-R klimaatbeheersing van toepassing. Indien in de bovenstaande tekst inhoudelijke fouten vermeld staan, kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram