Schoolventilatie

Gezonde Scholen

Hebben de leerlingen moeite zich te concentreren? Klagen ze over hoofdpijn of zijn ze vaak ziek? Dan is het goed mogelijk dat de slechte luchtkwaliteit in het klaslokaal de boosdoener is.

Uit recent onderzoek van de GGD blijkt dat onvoldoende ventilatie en te hoge CO²-waarden van grote invloed zijn op de gezondheid en de leerprestaties van kinderen.

schoolventilatie Green-R

Waarom is goede ventilatie zo belangrijk voor een school?
Goede ventilatie in een schoollokaal zorgt voor een goed onderwijsklimaat en bevordert het welzijn van docenten en leerlingen. Een goed binnenklimaat en goede ventilatie zijn direct gekoppeld met elkaar. Een goede luchtkwaliteit in klaslokalen bevordert de gezondheid en het prestatievermogen van docenten en leerlingen.

Uit onderzoek blijkt dat uitgaande van de huidige ventilatienormen, veel klaslokalen niet voldoende worden geventileerd.

Huidige normen volgens het bouwbesluit
Nederlandse scholen dienen te voldoen aan het bouwbesluit, dat voor een klaslokaal een minimale ventilatie voorschrijft van 2,8 l/sm² bij een bezettingsgraad van 1,3 tot 3,3 m² vloeroppervlak per persoon. Voor een standaard klaslokaal van 50 m² en een maximale bezetting van 32 leerlingen resulteert dit in een ventilatievoud van 4,2 l/p persoon. Het bouwbesluit refereert ook aan richtlijn NEN 1089, waarin een ventilatievoud van 5,5 l/s per persoon wordt vereist. Dit is gebaseerd op een CO2-concentratieniveau van 1.000 ppm met een maximum van 1.200 ppm. Hieruit volgt dat, afhankelijk van de situatie, de hoogste waarde voor het ventilatievoud dient te worden gebruikt.

Informeer naar alle ventilatie toepassingen volgens het bouwbesluit

Wij komen graag bij u langs, om de luchtkwaliteit op uw school toetsen.

CONTACT

[si-contact-form form=’1′]

Schoolventilatie Amsterdam, Schoolventilatie Zaandam, Schoolventilatie Haarlem, Schoolventilatie Alkmaar, Schoolventilatie Noord Holland, onze adviseur help u graag verder.

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram